tiistai 12. helmikuuta 2013

Madame Red: Hameen etuhässäkkä

OTAN SANANI TAKAISIN! Tämä ei ollutkaan ihan niin kivaa ja helppoa kuin oletin....No okei, kivaa on mut haastavaa! xD Montakohan kymmentä sovitusta ehdin tekemään ennen kuin sain sen hässäkän asettumaan kunnolla, koska Doriksen päällä olevalla hameella ei ole jalkoja allaan antamassa täytettä ja tukea!

Onneksi kuitenkin olin päättänyt säästää Saaralta saamani verhokankaan tätä varten, sillä siinä vaiheessa kun aloin esikiinnitellä kangasta nuppineuloilla hameeseen, huomasin nukan olevan erisuuntaan mitä siinä kankaassa jota olin ostanut suoraan pakalta. Mikä oli parempi kuin loistava juttu! Tämä mahdollisti kankaan asettelun vaakasuunnassa, jolloin materiaalia riitti enemmän kuin hyvin menemään koko hameen ympäri yhtenä kappaleena. Muuten sivuihin olisi mahdollisesti joutunut laittamaan jonkinlaiset saumat, mitkä olisivat sitten näkyneet siinä rumasti. (ja kuka tietää miten hyvin ne olisivat asettuneetkaan... Omat ongelmansa/haasteensa olisi antanut sekin... -.-')

Ennen yhtään mitään:
Haluan tehdä tuollaisen
hameen~ <3

Homma kuitenkin alkoi niin, että ensin kiinnitin kankaan kiinni tasaisesti vyötäröltä, jotta sinnekään ei tarvitsisi alkaa lisäilemään mitään saumoja.

Vyötärön muotoilu

Tämän jälkeen aloin vain nostella kangasta sivuista ylöspäin, pitäen silmällä eteen tulevia "kupruja".Sovitin hametta monet kerrat kiinnittäen etumusta nuppineuloilla oikeaan muotoon.



Kun olin sanut kankan mielestäni hyvin kiinni, leikkasin kylmänrauhallisesti ylimääräisen kankaan pois ja huolittelin reunat ympäriinsä, jota muoto pysyisi nuppineulojen irroittamisen jälkeen. Enää reunoista puuttui vain laskokset ja etupuoli oli valmis. Aika siirtyä taakse!


Takana, rusetin alla, oli jokin ihmeellinen tasainen "lätyskä", minkä luonnollisesti valmistin menemään pohjalle ensin. Koska takana meni keskellä vetoketju, kiinnitin tämän toisenpuolen yläreunasta kokonaan kiinni, ja laitoin hakaset toiselle puolelle.
"Lätyskä"..

..kiinnitettynä alas.

Tämän jälkeen valmistin rusetin, ja siihen kuuluvat nauhat. Nauhat kiinnitin mukaan "lätyskään", ja rusetin kiinnitän hakaneulalla kun puen asua ylleni.

Arvaatteko sanomattakin mikä tämä on? xD

Valmis takapuoli.

Ainut asia mihin oli kokoajan kiinnitettävä huomiota, oli nukan suunta, jotta kokonaisuus näyttäisi tasaiselta joka suunnasta.   

Takaosa on valmis! 

(Minusta vähän tuntuu että olen saatanut unohtaa paljon oleellisia asioita tästä tekstistä, joten jos tulee jotain kysyttävää, KYSYKÄÄ! : D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti